Ceglédberceli Eötvös József Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Az osztályok kis létszámúak, átlagban 18 fősek. Ez kedvező a gyermekek szempontjából, hiszen több figyelem és idő jut rájuk, valamint kedvező a differenciálás, a kompetencia alapú oktatást jellemző kiscsoportos tanulás-szervezés és a hatékony nyelvoktatás szempontjából. Az iskola profilját a következő szolgáltatások adják: a nyelvoktatás sokszínűsége, zeneiskolai képzés, 1-3. évfolyamon egész napos iskola, sajátos nevelési igényű, magatartási nehézségekkel küzdő tanulók integrált nevelése-oktatása, fejlesztése.

News

Hits: 5443

Kedves Nyolcadikos Diákok! Tisztelt Szülők! Szeretve Tisztelt Kollégáim!

A COVID-19 vírus okozta világjárvány különös és különleges kényszerhelyzeteket teremt. Az eddig minden évben magas színvonalon megszervezett ballagási ünnepség az érvényben lévő rendkívüli állapot és az ebből következő gyülekezési tilalom miatt hagyományos módon nem bonyolítható le. Az iskola vezetése az érintett osztályfőnökökkel, és a tankerületi vezetéssel egyeztetve a következő határozatokat hozta:

  • A 2020. évi ballagást virtuálisan szervezzük meg: a tanulók személyesen nem lesznek jelen az iskolában.
    Adott időpontban a végzős diákok és szüleik otthon tekinthetik meg a számítógépükön a ballagás alkalmából készített video összeállítást.
  • A virtuális ballagás időpontja 2020. június 13-a, szombat, délelőtt 11 óra.
  • A ballagási klip összeállításához szükséges anyagok begyűjtését az osztályfőnökök végzik a tanulók segítségével.
  • A beiratkozáshoz szükséges elektronikus bizonyítvány másolatokat az iskola eljuttatja valamennyi nyolcadikos diáknak, aki a tanévet sikeresen befejezte (nem kell érte személyesen bejönni).
  • A virtuális ballagástól függetlenül - ha a rendkívüli állapotot addigra feloldják -, augusztus 29-én, szombaton 17:00 órakor az érintettek személyesen is részt vehetnek egy ballagási ünnepségen, melynek keretében a tanulók elbúcsúzhatnak az iskola épületétől, egymástól, a tanáraiktól. Ekkor kapják meg a tarisznyát, átvehetik a rokonok, ismerősök virágait, ekkor adjuk át a jutalmakat, elismeréseket is.
  • Ha a gyermekek, szülők igénylik, előző este (augusztus 28-án,pénteken) sor kerülhet a hagyományos szerenádra azoknál a pedagógusoknál, akik fogadják őket, és augusztus 29-én, szombaton reggel, az évnyitó végén a bolond ballagást is megszervezhetik az osztályok, közös akarattal.

Ceglédbercel, 2020.05.12.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük: Iskolavezetés