Ceglédberceli Eötvös József Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Az osztályok kis létszámúak, átlagban 18 fősek. Ez kedvező a gyermekek szempontjából, hiszen több figyelem és idő jut rájuk, valamint kedvező a differenciálás, a kompetencia alapú oktatást jellemző kiscsoportos tanulás-szervezés és a hatékony nyelvoktatás szempontjából. Az iskola profilját a következő szolgáltatások adják: a nyelvoktatás sokszínűsége, zeneiskolai képzés, 1-3. évfolyamon egész napos iskola, sajátos nevelési igényű, magatartási nehézségekkel küzdő tanulók integrált nevelése-oktatása, fejlesztése.

News

Hits: 6068

Tájékoztató a 2019/2020. zeneiskolai tanév zárásáról és a 2020/2021. tanévi beiratkozásról

Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek! Szeretve Tisztelt Kollégák!

A COVID-19 vírus okozta világjárvány miatt a 2019/2020. tanév befejezése eltér az eddig megszokottaktól.

· A zeneiskola második féléve 2020. május 31-ig tart.

· Mivel a rendkívüli helyzet miatt a személyes találkozásokra nem kerülhet sor, az év végi záróvizsga helyett a tanulók gyakorlati osztályzatot kapnak.

 

· Az egyéni hangszeres tanítás esetén a gyakorlati osztályzatot a gyermek a szeptembertől március 15-ig terjedő hagyományos tanítás keretei között nyújtott teljesítménye, a március 16-tól május 31-ig tartó távoktatásban mutatott aktivitása és teljesítménye, valamint az év végi beszámoló alapján kapja.

· Az év végi beszámoló az előre egyeztetett vizsgaanyagból történik. Megegyezés szerint a főtárgytanár kérheti az otthon elkészített felvétel feltöltését a Teamsbe, vagy online óra keretében meghallgathatja a vizsgaanyagot részben vagy egészben.

· Az elméleti tantárgyakból (szolfézs, zeneirodalom-zenetörténet) a tanév anyagából készített írásbeli tesztet kell kitölteni, melynek megoldására 1 hét áll a tanulók rendelkezésére.

· A kapott év végi osztályzatot a diákok és a szülők a KRÉTA rendszerben megtekinthetik.

· Az év végi bizonyítványt papír alapon az augusztus 29-én szombaton 9:00 órakor sorra kerülő tanévnyitón vehetik át.

· A 2019/2020. tanév második félévének zeneiskolai térítési díját – aki még nem fizette be – az augusztusi tanévnyitón fizetheti be.

A 2020/2021. tanévre történő beiratkozás rendje is módosul.

  • A jövő tanévre szóló zeneiskolai felvételt a szülők 2020. május 31-ig kérvényezhetik, a honlapon közzétett beiratkozási lapon.
  • Ha a formanyomtatványt nem tudják alkalmazni, a beiratkozási szándékot egyszerűen, e-mailen keresztül is jelezhetik.
  • A mostani első évfolyam tanulói az osztályfőnököknek jelezhetik, ha a csoportos szolfézs előképzőbe szeretnék járatni gyermeküket. Ebben az esetben, mint zeneiskolai tanulók, a 3. évfolyamon a hangszeres oktatásba történő bekerülésnél előnyt élveznek a nem zeneiskolásokkal szemben.
  • A jelenleg szolfézs előképzőbe járó gyermekek zongora, trombita, harsona, tuba, kürt, furulya, klarinét, fuvola tanszakokat választhatnak.

Szeretettel várjuk a zeneiskolába „régi” és új tanulóinkat!

Nagy Gáborné
intézményvezető

ONLINE JELENTKEZÉS ITT!