Ceglédberceli Eötvös József Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Az osztályok kis létszámúak, átlagban 18 fősek. Ez kedvező a gyermekek szempontjából, hiszen több figyelem és idő jut rájuk, valamint kedvező a differenciálás, a kompetencia alapú oktatást jellemző kiscsoportos tanulás-szervezés és a hatékony nyelvoktatás szempontjából. Az iskola profilját a következő szolgáltatások adják: a nyelvoktatás sokszínűsége, zeneiskolai képzés, 1-3. évfolyamon egész napos iskola, sajátos nevelési igényű, magatartási nehézségekkel küzdő tanulók integrált nevelése-oktatása, fejlesztése.

News

Hits: 5682

Tisztelt Szülők, kedves Gyerekek!

Az elmúlt hónapok járványügyi helyzete miatt fokozott óvatossággal kell lennünk saját és hozzátartozóink érdekében. Mivel a biztonságos iskolakezdés mindannyiunk közös érdeke, ezért az alábbi eljárásrend betartását kérjük mindenkitől:

 1. Az iskolában csak betegség tüneteit nem mutató gyermek és dolgozó tartózkodhat! Tünetekkel rendelkező gyermek és felnőtt nem léphet az épületbe, őket azonnali hatállyal haza, vagy a szülő által megjelölt címre küldjük.

 

 1. A tanulók a főbejáraton és az iskolaudvar felől léphetnek be az iskolába lázmérés és kézfertőtlenítés mellett 7:30 és 8:00 óra között. A gyermeküket kísérő szülők nem jöhetnek be az intézménybe! (Ez alól kivételek az első osztályos szülők: ők maszkban az első tanítási héten bejöhetnek.)
 1. Amennyiben iskolaidőben derül ki, hogy a gyermek beteg, lázas, úgy őt haladéktalanul elkülönítjük, és értesítjük a szülőt, vagy az általa megjelölt személyt. A beteg gyermek csak gyógyulása után, orvosi igazolással térhet vissza az iskolába!
 1. Az iskolában a maszk és védőkesztyű használata ajánlott. Kérjük, lehetőség szerint a szülők lássák el védőeszközökkel (kézfertőtlenítő, maszk, kesztyű) gyermekeiket!
 1. A szülő által igazolható napok számát félévenkénti öt napra emeljük úgy, hogy a második félévre átvihetők a fel nem használt napok. Az intézkedés célja az, hogy szülő felelősen tudjon dönteni reggel gyermeke iskolába indításáról, és esetleges gyanús jelek esetén otthon tudja tartani a gyermeket.
 1. A gyerekek a mobiltelefont kikapcsolva a táskában tarthatják, csak tanári utasításra vehetik elő, majd használat után kötelesek kikapcsolni és fertőtleníteni.
 1. A tanítási órák elején és végén szükséges a kilincs fertőtlenítése, melyet az órát tartó pedagógusok végeznek el. A padokat óra elején szintén fertőtlenítjük.
 1. A mosdók és közösségi terek fertőtlenítését a tanítási órák alatt végzi a takarítószemélyzet.
 1. A második szünet (tízórai szünet) időtartama 20 percre nő. Ekkor a tanulók a második órát tartó pedagógus jelenlétében a tanteremben fogyasztják el tízóraijukat 15 perc alatt, majd átvonulnak az osztályok a következő óra helyszínére.
 1. Az óraközi szünetekben cél a tanulók szabadban történő pihenése, így az iskolaépület két bejáratát használva oda vonulnak ki az osztályok. A szünetre vonuló osztályok óra végén az ablakok kinyitásával gondoskodnak a szellőztetésről.
 1. Kérjük a járványügyi helyzet miatti óvintézkedések (gyakori kézmosás, fertőtlenítés) otthoni betartását is!

Polónyi Péter

          intézményvezető